Politica de confidenţialitate MATCHPOINT

MATCHPOINT acordă o atenţie deosebită protecţiei vieţii private şi implicit a datelor cu caracter personal. De aceea, Politica de Confidenţialitate MATCHPOINT descrie în detaliu gestionarea şi utilizarea datelor furnizate sau colectate pe platformele noastre digitale, în scopul asigurării pentru vizitatori şi clienţi, a posibilităţii de a ne contacta şi de a beneficia de serviciile noastre.

Scopul acestei Politici de Confidenţialitate este să îţi explice ce date personale prelucrăm, de ce le prelucrăm, ce facem cu ele şi care sunt drepturile tale.

Tratăm cu cea mai mare seriozitate confidenţialitatea clienţilor noştri şi nu vindem niciodată liste care conţin adrese de e-mail sau alte date cu caracter personal. Fiind pe deplin conştienţi de faptul că informaţiile personale îţi aparţin, facem tot posibilul să le stocăm în siguranţă şi să le prelucrăm cu atenţie. Nu oferim informaţii unor terţi fără a te informa.

Politica de confidenţialitate a companiei MATCHPOINT respectă Regulamentul General UE privind Protecţia Datelor cu Caracter Personal 2016/679 („GDPR”), precum şi legislaţia locală.


Cine suntem noi?


MATCHPOINT TENNIS S.R.L., cu sediul social în Bucureşti Sectorul 6, Str. Valea Călugărească Nr. 8, Bloc 7, Scara E, Apartament 62, nr. Înregistrare J40/12401/2018, cod fiscal RO 39813211, este operator autorizat de prelucrare a datelor cu caracter personal, conform prevederilor legale europene, certificând respectarea drepturilor conferite de GDPR privind prelucrarea datelor cu caracter personal.


MATCHPOINT este răspunzătoare pentru colectarea, stocarea şi procesarea datelor tale personale şi îşi ia angajamentul de a respecta confidenţialitatea tuturor informaţiilor stocate.


Cine eşti tu?

Potrivit legislaţiei, tu, persoana fizică beneficiară a serviciilor noastre sau persoană aflată într-o relaţie de orice fel cu compania noastră (ca de exemplu, clientul nostru, potenţialul nostru client, vizitatorul pe site), eşti o „persoană vizată”, adică o persoană fizică identificată sau identificabilă. Pentru a fi complet transparenţi în privinţa prelucrării de date şi pentru a-ţi permite să îţi exerciţi cu uşurinţă, în orice moment, drepturile, am implementat măsuri pentru a facilita comunicarea dintre noi, operatorul de date şi tu, persoana vizată.


BAZĂ LEGALĂ PENTRU PROCESAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prelucrările datelor tale cu caracter personal pot avea ca temei:

- Prelucrarea rezervărilor pe care tu le soliciţi prin intermediul website-ului nostru, precum şi încheierea şi executarea contractului pentru abonamentele lunare, la cererea ta (stabilirea datelor tale de identificare şi facturare);

- Interesul legitim al Operatorului (MATCHPOINT) în ceea ce priveşte realizarea şi distribuirea chestionarelor de satisfacţie adresate clienţilor;

- Consimţământul persoanei vizate (transmiterea de comunicări de marketing, oferte privind servicii noi, newsletter, broşuri, informaţii campanii, etc.)

- Obligaţia legală a Operatorului (apărarea unui drept în instanţă, etc.)


În momentul procesării datelor cu caracter personal în vederea încheierii unui contract (abonament) sau potenţial contract cu tine, sau în vederea preluării şi prelucrării unei rezervări/solicitări din partea ta, bază legală pentru procesare constă în necesitatea prelucrării, în vederea îndeplinirii obligaţiilor contractuale ale părţilor.


În consecinţă, bază legală pentru procesarea datelor cu caracter personal este reprezentată de acordul tău, acord pe care îl poţi retrage în orice moment, după cum este menţionat în prezentul document, acest lucru neafectând legitimitatea procesării datelor de către MATCHPOINT, înainte de retragerea acordului tău.

În eventualitatea în care dezvăluim date cu caracter personal organelor de aplicare a legii sau altor organisme guvernamentale, vom efectua acest lucru în baza faptului că avem obligaţia legală de a o face.


CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL ŞI SCOPUL COLECTĂRII ACESTORA


MATCHPOINT aplică principiul minimizării şi se angajează să colecteze doar acele date care sunt cu adevărat necesare. Astfel, te informăm că datele personale pe care MATCHPOINT le prelucrează sunt date personale pe care tu (persoana vizată) ni le pui la dispoziţie, cum ar fi:


- Date de identificare pe care ni le furnizezi atunci când creezi un cont de utilizator pe site-ul companiei, cum ar fi: numele şi prenumele, adresa de domiciliu/reşedinţa, cod numeric personal, cod unic de înregistrare, număr de telefon fix/mobil, serie şi număr act de identitate, adresă de e-mail.

- Informaţii financiare, precum cont bancar, card bancar, etc.


Aceste date sunt necesare pentru activităţi precum:

- Prelucrarea rezervărilor, inclusiv preluarea, validarea, facturarea lunară a abonamentelor;

-       Soluţionarea problemelor de orice natură referitoare la serviciile MATCHPOINT;

- Asigurarea serviciilor de suport şi consultanţă, prin acordarea de răspunsuri la întrebările tale cu privire la abonamentele în curs, sau serviciile companiei, precum şi soluţionarea reclamaţiilor, remedierea eventualelor neconformităţi, încasări şi plăţi în conturi bancare.


Refuzul tău de a ne furniza aceste date ne va pune în imposibilitatea de a vă pune la dispoziţie serviciile dorite.


MATCHPOINT colectează următoarele categorii principale de date cu caracter personal, în vederea atingerii următoarelor scopuri:


Operaţiuni generale MATCHPOINT


Colectăm date cu caracter personal ale persoanelor fizice, partenerilor, clienţilor, furnizorilor (inclusiv ale unor terţe părţi, furnizoare de servicii) şi ale altor părţi. Aceste date pot include detalii de contact, nume şi prenume, informaţii financiare şi alte date mai sus menţionate, necesare pentru efectuarea operaţiunilor de colaborare cu tine sau cu organizaţia pe care o reprezinţi.


Răspuns la solicitările tale

Poţi decide să ne furnizezi date cu caracter personal, inclusiv numele tău, adresa de e-mail şi alte informaţii de contact, atunci când ne contactezi prin telefon, e-mail, poştă sau folosind platforma noastră digitală. Aceste informaţii ne permit să răspundem la solicitările tale.


 Clienţi şi potenţiali clienţi

Putem colecta datele cu caracter personal ale clienţilor şi ale potenţialilor clienţi, inclusiv informaţii de contact, informaţii financiare (carduri de credit, conturi bancare) şi alte informaţii care ne sunt necesare pentru efectuarea operaţiunilor cu respectiva persoană fizică sau organizaţie.


Dezvoltarea afacerii

Datele cu caracter personal furnizate de către tine, precum şi informaţiile pe care le colectăm prin intermediul platformelor noastre digitale vor fi folosite pentru a creşte nivelul de înţelegere şi cunoaştere a clienţilor noştri şi pentru a asigura o comunicare relevantă sub toate aspectele relaţiei dintre tine şi MATCHPOINT. Datele cu caracter personal pot fi folosite şi pentru dezvoltarea de noi produse şi servicii sau pentru îmbunătăţirea celor deja existente.


Comunicarea de marketing

Putem folosi datele cu caracter personal doar cu acordul şi la solicitarile tale, pentru a te ţine la curent cu privire la cele mai noi oferte pentru serviciile care te interesează. În acest sens îţi putem trimite mesaje informative prin intermediul a diverse mijloace (e-mail, telefon, SMS, mobile push, webpush) conţinând atât informaţii generale, cât şi specifice în legătură cu o anumită tematică, informaţii cu privire la promoţii şi oferte sau la serviciile MATCHPOINT. Îţi putem transmite de asemenea şi comunicări de natură comercială, precum cercetări de piaţă relevante sau sondaje de opinie. MATCHPOINT se asigură că prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul comunicării de marketing este efectuată având la baza respectarea drepturilor şi libertăţilor tale şi că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra ta şi nu te afectează în mod similar într-o măsură semnificativă.

În condiţiile în care nu doreşti să primeşti informaţii ulterioare, poţi să te dezabonezi uşor şi gratuit de la comunicarea noastră de marketing, oricând doreşti. În acest sens, te rugăm să transmiţi un e-mail pe adresa noastră cu subiectul DEZABONARE sau să accesezi link-ul de dezabonare afişat în cadrul mesajelor pe care le primeşti de la noi. Dacă te dezabonezi de la comunicările noastre de marketing, vom şterge datele tale personale în termen de maxim 30 de zile de la solicitare, cu excepţia cazului în care aceste date nu sunt procesate şi în alte scopuri menţionate în secţiunile de mai sus.


Sondaje ale clienţilor şi vizitatorilor

MATCHPOINT poate colecta date cu caracter personal de la vizitatorii platformelor noastre digitale sau de la clienţi, în scopul prelucrării acestora în cadrul desfăşurării a diverse sondaje şi cercetări cu privire la serviciile noastre. Datele tale personale nu vor fi utilizate pentru comunicări de marketing, fără acordul tău.


Potenţiali angajaţi

Dacă o persoană se înscrie pentru ocuparea unei poziţii în cadrul companiei MATCHPOINT sau încheie un contract cu noi, putem colecta anumite date cu caracter personal, cum ar fi nume şi prenume, informaţii de contact, informaţii referitoare la activitatea şi interesele profesionale, diplome de studii deţinute. Aceste informaţii vor fi colectate fie în mod direct de la persoana în cauză, fie de la un consultant de recrutări, angajatori anteriori, referinţe sau diverse surse făcute publice. Vom utiliza aceste informaţii în scopul luării unei decizii referitoare la a transmite o ofertă de angajare sau la încheierea unui contract cu persoana respectivă.


În vederea respectării prevederilor legale

Putem colecta date cu caracter personal conform cerinţelor sau permisiunilor legislaţiei în vigoare. Atât datele cu caracter personal, cât şi cele cu caracter nepersonal colectate de MATCHPOINT, sunt considerate a fi confidenţiale şi nu vor fi niciodată vândute sau cedate unor terţe părţi.


CUM COLECTĂM DATELE CU CARACTER PERSONAL

MATCHPOINT colectează datele cu caracter personal pe care tu le furnizezi atunci când faci o rezervare sau soliciţi informaţii de la noi, când iniţiezi solicitări către noi, când răspunzi la chestionare sau când interacţionezi în orice alt mod cu noi.

Colectăm informaţii despre tine prin intermediul a diverse tehnologii, precum cookie-uri. În vederea uşurării navigării pe website, de fiecare dată când tu încarci adresa web MATCHPOINT, un sistem definit de cookie-uri te poate ajuta prin recunoaşterea numelui şi a adresei de e-mail. Această acţiune este posibilă doar în cazul concret în care cookie-urile sunt activate (cookie – fragmente de informaţii stocate de un site, de pe un computer). Dacă alegi să nu primeşti cookie-uri, poţi dezactiva opţiunea din meniul browser-ului tău de internet. Te invităm să verifici politica noastră de cookie-uri accesând link-ul dedicat.


LINKURI CĂTRE ALTE PAGINI WEB

Această pagină de internet conţine linkuri către alte pagini de internet (cum ar fi Facebook, Youtube, Instagram), cărora nu li se aplică prezenta Politica de Confidenţialitate. Te rugăm să ţii cont de faptul că nu se asumăm alte pagini de internet şi conţinutul acestora. Te încurajăm să citeşti politica de confidenţialitate a fiecărei pagini de internet pe care o vizitezi.


TRANSMITEREA DATELOR TALE CĂTRE ALTE COMPANII

Nu vom transmite datele tale personale către alte companii decât cu excepţia anumitor situaţii, în care se includ:

- Dacă părţi ale grupului sau terţe părţi asigură servicii pentru noi, de exemplu relaţii cu clienţii. Acestor companii li se interzice să folosească datele tale personale pentru alte scopuri decât cele solicitate de către noi prin lege.

- Dacă transmitem informaţiile tale unor companii partenere sau unor terţe părţi pentru a asigura siguranţa clienţilor noştri, pentru a ne proteja drepturile şi proprietatea noastră, pentru a respecta procedurile legale, sau în alte cazuri, în situaţia în care considerăm, cu bună credinţă că dezvăluirea informaţiilor respective este solicitată prin lege.

- Dacă ne permiţi să transmitem informaţiile tale personale către terţe părţi, cum ar fi:

- Decizi să transmitem datele tale personale unor companii atent selectate pentru ca acestea să vă poată trimite oferte şi promoţii referitoare la produsele şi serviciile lor;

- Ne îndrumi să transmitem datele tale personale unor platforme sau pagini de internet ale unor terţe părţi, cum ar fi paginile de socializare;

- În cazul în care cooperăm cu furnizori externi de servicii (procesatori de date), încheiem acorduri de procesare a datelor cu furnizorii de servicii care procesează datele tale personale.


RECIPIENŢI DE PRELUCRARE A DATELOR ÎN MEDIUL ONLINE

A) Google Analytics

Google Analytics este un serviciu de analiză online oferit de Google, care ne permite să urmărim şi să analizăm traficul de pe website. Acest program este folosit în contextul Inbound Marketing şi ne ajută cu analize şi evaluări statistice ale comportamentului utilizatorului logat, pentru a putea să coordonăm mai bine strategia noastră de marketing şi să optimizăm conţinutul pe care ţi-l oferim. Pentru mai multe informaţii, te rugăm

verifici informaţiile despre Confidenţialitatea şi Securitatea Datelor ale Google Analytics, accesând https://policies.google.com/privacy?hl=ro.

B) MailChimp

MailChimp este o platformă automatizată de marketing, ajutându-ne în activităţile noastre de comunicare şi e-mail marketing (transmiterea noutăţilor, newsletter-ului lunar). Aceasta stochează datele tale de contact (adresa de e-mail). Pentru mai multe detalii, te rugăm accesezi Politica de Confidenţialitate MailChimp, la adresa https://mailchimp.com/legal/privacy/.


CE DREPTURI AI?

Potrivit Regulamentului GDPR, tu ai drepturi care îţi permit exercitarea unei anumite măsuri de control şi decizii în ceea ce priveşte colectarea, prelucrarea, utilizarea şi stocarea datelor tale personale, după cum urmează:

- Dreptul la informare şi acces la date cu caracter personal: dreptul de a obţine o confirmare a faptului că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care te privesc şi, în caz afirmativ, acces la datele respective.

- Dreptul la rectificare: dreptul de a solicita Operatorului şi de a obţine, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care te privesc şi/sau de a obţine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, cu menţiunea că în cazul unui cont online aceste modificări le poţi efectua personal din secţiunea de editare a datelor contului.

- Dreptul la ştergerea datelor: dreptul de a obţine ştergerea datelor cu caracter personal care te privesc, fără întârzieri nejustificate, în cazul în care se aplică anumite motive menţionate în Regulamentul GDPR.

- Dreptul la restricţionarea prelucrării: dreptul de a obţine restricţionarea prelucrării în anumite cazuri.

- Dreptul la portabilitatea datelor: dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc şi de a le transmite către un al operator.

- Dreptul la opoziţie: dreptul de a te opune în orice moment prelucrării datelor cu caracter personal care te privesc, în condiţiile Regulamentului GDPR.

- Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care te privesc sau te afectează în mod similar într-o măsură semnificativă.

- Dreptul de a te adresa printr-o plângere Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) în situaţia în care consideri că datele tale personale nu au fost prelucrate în conformitate cu prevederile legale.


Pentru exercitarea drepturilor prevăzute mai sus, poţi înainta către Operator o cerere scrisă, datată şi semnată la adresa Str. Valea Călugărească Nr. 8, Bloc 7, Scara E, Apartament 62, Bucureşti, Sector 6, sau poţi transmite o astfel de cerere pe e-mail, către responsabilul cu protecţia datelor cu caracter personal, la adresa de e-mail sever.calit@webark.ro. Răspunsul la solicitările tale în ceea ce priveşte exercitarea oricăror drepturi prezentate mai sus se va face în maxim 30 zile de la primire.


PLATA ONLINE ŞI DATELE CU CARACTER PERSONAL

Sistemul de plată online disponibil este dezvoltat de Mobilpay şi presupune efectuarea plăţilor prin intermediul cardurilor într-un mediu securizat. Plăţile online efectuate pe site-ul nostru beneficiază de protocolul de securitate 3D Secure (Verified by Visa şi MasterCard Secure Cod). 3D Secure înseamnă o nouă abordare globală a autentificării cumpărătorilor şi vânzătorilor în tranzacţii sigure pe Internet. Această măsură de siguranţă presupune redirecţionarea utilizatorului în momentul efectuării plăţii pe o pagină securizată unde înregistrarea fiecărui deţinător de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare pentru fiecare tranzacţie online. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic şi Electron) şi MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod CVV/CV2).


În vederea finalizării tranzacţiei în condiţii optime va trebui să furnizezi:

- Numele posesorului de card;

- Codul cardului (cele 4 grupe de cifre menţionate pe fata cardului, fără spaţii);

- Data expirării cardului;

- Codul CVV (ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscripţionate pe bandă cu semnătură);


Tranzacţiile se vor efectua în lei, indiferent de cardul tău, în condiţiile agreate cu Banca emitentă a cardului pe care îl deţii. Pentru efectuarea tranzacţiei pe site-ul nostru, nu se percepe niciun comision suplimentar. Site-ul nostru nu solicită şi nu stochează nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastră.


SECURITATEA, INTEGRITATEA ŞI CONFIDENŢIALITATEA DATELOR

Securitatea, integritatea şi confidenţialitatea datelor tale personale sunt deosebit de importante pentru noi. Am implementat măsuri tehnice, administrative şi de securitate fizică ce sunt menite să protejeze datele personale de acces, dezvăluire, utilizare şi modificare neautorizate. La anumite intervale, ne revizuim procedurile de securitate pentru a include tehnologii şi metode adecvate de dată recentă.

De asemenea, te informăm că orice persoană care acţionează sub autoritatea MATCHPOINT, care are acces la datele cu caracter personal, nu va prelucra datele decât la instrucţiunile Operatorului.

Cu toate acestea, nici un mecanism informatic nu oferă securitate totală, un element de risc fiind întotdeauna prezent, risc care este independent de voinţă şi/sau posibilităţile noastre. Securitatea acestui site poate fi supusă unor vulnerabilităţi şi, ca atare, pentru astfel de situaţii, nu putem fi consideraţi responsabili pentru nicio încălcare a securităţii.


PERIOADA DE STOCARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Vom reţine datele tale personale atâta timp cât este necesar pentru îndeplinirea scopurilor menţionate în prezentă Politica de Confidenţialitate MATCHPOINT, cu excepţia cazului în care o perioadă mai îndelungată de reţinere este cerută sau permisă prin lege. În mod regulat, vom împrospăta informaţiile pentru a ne asigura că acestea sunt actuale.

Datele Personale colectate în vederea transmiterii de comunicări comerciale vor fi prelucrate până la data retragerii consimţământului exprimat de persoana vizată.


MODIFICĂRI ÎN POLITICA DE CONFIDENŢIALITATE MATCHPOINT

Ocazional, putem modifica prezenta Politică de Confidenţialitate pentru a cuprinde cele mai recente tehnologii, practici din industrie, cerinţe de reglementare sau pentru alte scopuri. Întotdeauna vom posta cea mai recentă versiune pe platformele noastre digitale. De aceea te sfătuim să citeşti cu regularitate Politică de Confidenţialitate. În situaţiile în care suntem obligaţi prin lege, vom solicita acordul tău.

MATCHPOINT îşi rezervă dreptul de a modifica această Politică de Confidenţialitate în orice moment, însă în limitele prevăzute de prevederile legale, interne şi comunitare, în vigoare.

Această declaraţie de confidenţialitate şi politicile de confidenţialitate prezentate aici nu au scopul de a crea drepturi legale contractuale sau de altă natură sau în numele oricărei părţi.


OBSERVAŢII ŞI ÎNTREBĂRI


Dacă ai observaţii său întrebări referitor la Politica de Confidenţialitate MATCHPOINT, te rugăm să ne contactezi la telefon 0749744489 sau pe e-mail la adresa sever.calit@webark.ro.

De asemenea, te informăm că poţi depune o plângere referitoare la felul în care procesăm datele tale personale. În cazul în care se face o plângere, numele şi informaţiile de contact ale reclamantului trebuie comunicate către MATCHPOINT. Vom investiga reclamaţia şi vom răspunde în termen de maxim 30 de zile. În cazul în care consideri că nu am rezolvat În mod satisfăcător reclamaţia ta, poţi depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (www.dataprotection.ro).


INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Această pagină de internet este deţinută şi operată de către MATCHPOINT TENNIS S.R.L. Prezenta Politică de Confidenţialitate a fost actualizată ultima dată în luna Decembrie 2018.